10.03.2017

Du kan som ansat i Region Midtjylland være med til at øge sikkerheden for, at borgernes personlige oplysninger ikke havner i de forkerte hænder.

Mange medarbejdere i Region Midtjylland har adgang til systemer med helbredsoplysninger på borgerne, og du kan med din adfærd være med til at øge sikkerheden for, at oplysningerne ikke havner i de forkerte hænder.

Lukkede systemer og firewalls hjælper, men it-sikkerhed afhænger mindst lige så meget af den daglige adfærd. Derfor søsætter Region Midtjylland nu en kampagne med fokus på, hvordan den enkelte medarbejder kan være med til at højne it-sikkerheden.

Omdrejningspunktet for kampagnen er ordet "omtanke". For eksempel "log af og på med omtanke" eller "slå op med omtanke".
Som medarbejder i regionen kan det desuden være relevant at vide, at lemfældig omgang med følsomme personoplysninger kan få konsekvenser.

Fire emner

Kampagnen koncentrerer sig om fire emner, nemlig log af og log på, phishing mails, opslag i sundhedsjournalen og korrekt brug af digital post.

Til hvert emne hører en kort e-lektion som fortæller, hvordan man skal gebærde sig i dagligdagen for at bidrage til regionens samlede it-sikkerhed.

E-lektionerne egner sig til selvstudium, som skal afsluttes af quiz med de vigtigste pointer fra lektionerne. Herudover er der etableret et rejsehold bestående af en persondatajurist, en sundhedsjurist og en it-sikkerhedskonsulent, som gerne kommer på besøg i de enkelte afdelinger eller enheder med målrettede oplæg.

Du modtager e-lektionerne direkte i din mailboks på tirsdag den 14. marts.


For yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte hospitalsdirektør Poul Michaelsen på tlf. 7843 8530.