17.02.2017

Mange kvinder i Midt- og Vestjylland kommer ikke til regelmæssig screening for livmoderhalskræft hos egen læge, og billedet er genkendeligt i hele Region Midtjylland. Regionens egen opgørelse viser, at hver tredje kvinde i regionen ikke tager imod tilbuddet. Årsagen er ofte, at kvinderne glemmer at bestille tid. Derfor går Region Midtjylland nu ud med kampagnen "Tag dig tid".

I Hospitalsenheden Vest kan vi godt nikke genkendende til, at mange kvinder ikke kommer til den regelmæssige screening hos deres egen læge. Regionens undersøgelse viser, at kvinderne ofte ikke af sted til undersøgelsen på grund af forglemmelse eller udskydelse af undersøgelsen til et senere tidspunkt. Netop derfor er hovedbudskabet i den nye kampagne, at kvinder bør tage sig tid til at bliver undersøgt.

I de kommende måneder vil kampagnen "Tag dig tid" køre i Region Midtjylland. Kampagnen skal gøre kvinder – og særligt yngre kvinder - opmærksomme på, at de bør tage sig tid til at deltage i screening for livmoderhalskræft, når de modtager en invitation med posten. Ved screeningen bliver kvinderne undersøgt for celleforandringer, og undersøgelsen kan forebygge, at livmoderhalskræft udvikler sig.

Kampagnen sættes i gang efter, at en undersøgelse foretaget af Region Midtjylland har vist, at de mest udbredte tilfælde af livmoderhalskræft er fundet blandt kvinder, der ikke har taget imod tilbuddet om screening.

Læs mere om kampagnen.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte lægefaglig direktør Jens Friis Bak på tlf. 4093 7985 eller ledende overlæge Carsten Byrjalsen, Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, på tlf. 7843 4610.