03.02.2017

55.000 danskere eller 1. pct. af befolkningen lever et liv uden dufte og lugte. Patienter med disse forstyrrelser kan nu, med en henvisning fra praktiserende øre-næse-halslæger udredes på den nyåbnede Flavour Klinik på Regionshospitalet i Holstebro.

Personalet på lugte- og smagssans ambulatoriet består bl.a. af ph.d.-studerende Alexander Fjældstad. Han forsvarer fredag d. 10. februar kl. 14. sin afhandling "Nye metoder til undersøgelse af lugtesansen" i Palle Juul Jensen Auditoriet, Nørrebrogade 44 på Aarhus Universitet.

Flavour klinikken, der er den eneste af sin art, blev officielt åbnet 20. december, hvor Alexander Fjældstads vejleder på ph.d.-afhandlingen, professor Therese Ovesen, klippede den røde sløjfe til det nye ambulatorium.

Nedsat eller tabt lugtesans har ikke tidligere haft stort lægevidenskabeligt fokus, men det er dog ændret i løbet af de seneste år, idet mange neurologiske og psykiatriske lidelser viser sig ved konstateret nedsat lugtesans.

Læs mere om Flavour klinikken i reportagen fra åbningen.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte professor Therese Ovesen og ph.d.-studerende Alexander Fjældstad på tlf. 7843 9744.