03.02.2017

I februar ruller der besked ud til 300.000 borgere i Danmark om, at de er udvalgt til at deltage i den landsdækkende undersøgelse "Hvordan har du det?" med spørgsmål til deres helbred, trivsel og sundhedsvaner.

Derfor vil du i den kommende tid kunne se info om "Hvordan har du det?" i form af plakater på hospitaler og i sundhedshuse. Desuden vil der være filmspots om undersøgelsen på hospitalets infoskærme.

I princippet kan alle, syge som raske, patienter som ansatte, blive udvalgt til at deltage i undersøgelsen, fordi deltagelsen sker ved en tilfældig udtrækning blandt borgere på 16 år eller derover i CPR-registeret.

Undersøgelsen gennemføres hvert 4. år og giver en unik mulighed for at følge udviklingen i danskernes sundhed over tid. Undersøgelsen foretages i samtlige af landets kommuner og regioner og er den største spørgeskemaundersøgelse om sundhed i Danmark. Den er meget værdifuld for sundhedsarbejdet på tværs af kommuner og regioner, og bruges bl.a. til at prioritere mellem forskellige typer af sundhedsindsatser.

Undersøgelsen gennemføres af DEFACTUM i Region Midtjylland, i et samarbejde mellem de fem danske regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed på baggrund af en aftale mellem Danske Regioner, KL, Sundhedsministeriet samt Finansministeriet.

Læs mere om undersøgelsen på DEFACTUMs hjemmeside.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte sygeplejefaglig direktør Ida Götke på tlf. 7843 8520 eller kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen på tlf. 7843 8710.