27.01.2017

1. februar 2017 kan Johan Hviid Andersen, professor og speciallæge i arbejdsmedicin, fejre 25 års jubilæum ved Arbejdsmedicin Herning, Hospitalsenheden Vest.

Johan Hviid Andersen fik interessen for arbejdsmiljø og sygdom ind med modermælken og valgte det arbejdsmedicinske speciale af politiske årsager. I arbejderhjemmet, hvor faderen var smed og moderen hjemmesyerske, var de dårlige forhold på de danske arbejdspladser jævnligt samtaleemner.

I tilbageblik på de seneste 25 års arbejdsliv fremhæver Johan Hviid Andersen sine undersøgelser af arbejdsbelastningerne for syersker. Syerskerne var indtil midt i 1990'erne en meget stor faggruppe i Herning-området, men deres arbejdsskader var ikke anerkendte.

Johan Hviid Andersens arbejde førte til en bred samfundsmæssig anerkendelse af syerskernes lidelser – og til arbejdsskadeerstatninger for de syge. En lignende historie kan han fortælle om undersøgelser af arbejdsbelastningerne for slagteriarbejdere.

Læs mere i den udsendte pressemeddelelse.

Fakta

Johan Hviid Andersen blev uddannet læge 1980. Uddannet speciallæge i arbejdsmedicin i 1991. Ansat ved Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning i 1992. Udnævnt til adjungeret professor ved Arbejdsmedicinsk Klinik i 2008, fra 2014 klinisk professor samme sted.


For yderligere information er du velkommen til at kontakte professor Johan Hviid Andersen på tlf. 7843 3533 og kommunikationsmedarbejder Elisabeth Vestergaard Dørken på. tlf. 7843 3557.