20190123_Maria skal på Phddag_530.jpg

På Forskningens Dag fik Maria Skydt Lindgren bl.a. anerkendelse for sit studiespørgsmål og for at have formuleret sig kort og præcist med en flot visuel opsætning på sin poster. Foto: Dorthe Gærup Nielsen, Kommunikation.

Ph.d.-studerende Maria Skydt Lindgren vandt en pris for at mestre kunsten at kommunikere kort og præcist på Forskningens Dag sidste år. Nu er hun klar til at komme ud over rampen på "PhD Day"d. 25. januar.

24.01.2019.

Af kommunikationskonsulent Merete Friis Jeppesen

Reservelæge og ph.d.-studerende Maria Skydt Lindgren fra Urinvejskirurgisk Afdeling har tidligere demonstreret, at hun mestrer kunsten at skære et stort forskningsprojekt ud i præcise og mundrette bidder.

Sidste år imponerede hun nemlig deltagerne på Forskningens Dag med en poster uden plenum præsentation med så stor overbevisning, at hun vandt prisen i "Orienteringsløbet". Anerkendelsen har dog ikke tilskyndet Maria Skydt Lindgren til at hvile på laurbærrene. I stedet har hun bl.a. brugt tid på at komme i gear til at holde sin første poster-præsentation på "PhD Day" fredag d. 25. januar.

Dagen giver alle ph.d.-studerende, som er tilknyttet Health ved Aarhus Universitet, mulighed for at øve sig på forskningsformidling, og det giver god mening at bruge anledningen til at søge træning, inspiration og sparring, mener den ph.d.-studerende:

- Vi er alle i samme båd, og formålet er ligeså meget at fremme hinanden som vores egne præstationer, og det kan jeg rigtig godt lide.

Størstedelen af forberedelserne ligger i udførelsen af abstractet og posteren, men Maria Skydt Lindgren har holdt generalprøve for to skarpe kolleger på ph.d.-kontoret, ligesom hun også er glad for at øve sig på cykelturen til og fra arbejdet.

Emnet for Marias poster-præsentation er foreløbige data fra et klinisk randomiseret studie indenfor blærekræft - en fortsættelse af de resultater, som hun bragte i forbindelse med Forskningens Dag i august 2018.

På PhD Day deltager der flere ph.d.-studerende med tilknytning til Hospitalsenheden Vest - bl.a. vil der være poster-præsentationer af ph.d.-projekter ved Hjerteforskningsklinikken, Nuklearmedicinsk Afdeling, Onkologisk Afdeling, Universitetsklinikken Arbejdsmedicin, Universitetsklinik for Nyresygdomme og Blodtryksforhøjelse samt Øre-næse-hals-afdelingen.

Få mere information om PhD Day på denne hjemmeside:

http://phd.health.au.dk/doingaphd/phdday/