Velkommen til hospitalsserviceassistentuddannelsen ved Hospitalsenhed Vest, i daglig tale kaldet HSA uddannelsen.

I Hospitalsenheden Vest skal serviceassistenter uddannes efter erhvervsuddannelsen til Hospitalsserviceassistent. Hvis du ved ansættelsen ikke er uddannet serviceassistent, vil du blive ansat som servicemedarbejder.

Hvis du er blevet ansat i en fast stilling, vil du blive meritafklaret til den 1-årige erhvervsuddannelse til Hospitalsserviceassistent.

For at opnå merit skal du have min. 2 års målrettet erhvervserfaring. Hvis du ikke har mulighed for merit, vil din uddannelse først blive planlagt efter 2 års ansættelse.

I Hospitalsenheden Vest får du en afvekslende hverdag med mange forskellige mennesker omkring dig og med en bred vifte af arbejdsopgaver.

Du får kendskab til, hvad det vil sige at være serviceassistent på mange forskellige afsnit. Du får en dybdegående viden om midler og materialer, rengøring efter forskellige hygiejneniveauer, forebyggelse af smittespredning, servicering af patienter, anretning af mad, patienttransport, forflytning og lejring m.m.

En spændende og afvekslende hverdag

I din dagligdag samarbejder du med kollegaer inden for dit eget fagområde, men også med andre faggrupper på hospitalet. Det er vigtigt at have en god fornemmelse for etik, da du i din hverdag også er i forbindelse med patienter og deres pårørende, med de udfordringer det kan give.